Budgettips voor woningrenovatie

Een huis renovatieproject kan de waarde van uw huis verhogen, maar het kan snel uit de hand lopen als u niet oppast. Hier zijn 3 dingen om in gedachten te houden bij het bepalen van uw huis renovatiebudget.

Heb een plan

Het hebben van een plan en het zoveel mogelijk naleven ervan, is een van de belangrijkste dingen die u moet doen om de kosten tijdens de renovatie van uw huis laag te houden. Maak een lijst van must-haves samen met dingen die u wilt, als het budget het toelaat. Weet wat u van de lijst kunt schrappen en wat er moet blijven, wat er ook gebeurt. Maak een realistische schatting van hoeveel u zich kunt veroorloven voor de fase van de renovatie. Als u wilt besparen op kosten dan kunt u tijdens de sloop schroot verzamelen van oude metalen. Deze kunt u namelijk inleveren en geld voor krijgen. Dit hoort bij het recycleproces van metalen, dus u zorgt ook voor een beter milieu op deze manier naast dat u geld bespaart!

Kies de juiste mensen

Kies niet zomaar iemand om het werk te doen. Als u van plan bent een aannemer of ontwerper in te huren, vraag dan buren en vrienden om aanbevelingen. Wees niet bang om interviews te doen en met meer dan één persoon te praten. Websites zoals Trustpilot en De consumentenbond zijn handig bij het sorteren van beoordelingen om de juiste persoon voor de baan te vinden. Doe ook onderzoek naar wat anderen onlangs hebben betaald voor soortgelijk werk. U wilt waarschijnlijk niet de duurste of goedkoopste aannemer of ontwerper inhuren.

Stel een limiet in

Iets om in gedachten te houden: u mag niet meer aan elke kamer uitgeven dan de waarde van die kamer als percentage van uw totale woning waarde. Zie het als volgt: een keuken is over het algemeen goed voor maximaal 15 procent van de waarde van het onroerend goed. Dat betekent dat als uw huis 3 ton waard is, u niet meer dan 45.000 wilt uitgeven aan uw keukenrenovatie.

 

Een huis renovatieproject kan de waarde van uw huis verhogen, maar het kan snel uit de hand lopen als u…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *