Gaat u zelf de lampen vervangen? Neem de juiste voorzorgsmaatregelen!

Zijn uw lampen kapot en bent u van plan om deze zelf te vervangen? Dat is natuurlijk hartstikke prima en niet heel moeilijk, maar het is wel belangrijk dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om uw veiligheid te waarborgen. Daarom vertellen wij u van alles over het voorbereiden van lampen vervangen.

Zoek het juiste materiaal uit

Ten eerste is het belangrijk dat u al het materiaal koopt dat u nodig heeft. Het is immers vervelend wanneer u net bezig bent en dan halverwege moet stoppen omdat u iets vergeten bent. Ten eerste heeft u sowieso een geïsoleerde schroevendraaier nodig, dit is veiliger dan een normale schroevendraaier. Gaat u voor het eerst een lamp ergens aansluiten? Dan heeft u ook een striptang nodig, aangezien de draden nog gestript zullen moeten worden. Verder is het belangrijk dat u de juiste fitting heeft voor de lamp die u gaat aansluiten.

Schakel de stroom uit

Daarnaast is het belangrijk om voordat u aan de slag gaat de stroom uit te schakelen. Dit doet u door de stop om te zetten van de juiste groep. U kunt de stoppen meestal vinden in uw meterkast. Om achter de juiste groep te komen kunt u eventueel een testlampje bij de draden in de buurt houden, iedere stop omzetten en wanneer het testlampje uitgaat heeft u de juiste groep te pakken. Gaat u geen lamp aan het plafond ophangen maar een lampje vervangen in een frame dat in het stopcontact zit? Zorg er dan voor dat u eerst de stekker uit het stopcontact haalt.

Draag de juiste kleding en schoenen

Voor extra veiligheid kunt u daarnaast nog bepaalde kleding en schoenen dragen. Zo kunt u rubberen handschoenen dragen. Deze geleiden de stroom niet, waardoor er een kleinere kans is dat u – mocht de stroom toch niet helemaal uit zijn – een schok krijgt. Daarnaast is het belangrijk om schoenen met niet-geleidende zolen te dragen, bij voorkeur ook rubber. Zo is ook het contactpunt waar u in contact bent met de aarde beschermd door niet-geleidend materiaal.

Bent u op zoek naar meer tips of materialen om lampen te vervangen? Kijk dan op https://nlshop.se.com/.

Zijn uw lampen kapot en bent u van plan om deze zelf te vervangen? Dat is natuurlijk hartstikke prima en…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *