Wat is het beste hout voor tuinmeubelen?

Als u van plan bent om terras- of tuinmeubelen te kopen, is het logisch om te weten welk hout het beste is voor buitenmeubels, zodat het lang meegaat. Om het maximale uit de buitenruimte te halen, kiezen huiseigenaren met zorg voor tuinmeubilair. U zou zelf moeten afvragen waar u de tuin meer voor wilt gebruiken: misschien vermaak, ontspanning of wat quality time met het gezin? Misschien allemaal van tijd tot tijd. Dus voor wat voor soort tuinmeubels zou u willen? Meubels kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, maar houten meubelen zijn moeilijk te verslaan vanwege de warmte en schoonheid. Maar wat is het beste hout voor tuinmeubelen? Dit vereist veel onderzoek en research van winkel tot winkel. Hier is een blik op enkele duurzame houtsoorten voor uw buiten projecten.

Soorten houten voor meubelen voor buiten

Cedar

Cedar is een uitstekende houtkeuze voor buitenmeubels voor uw tuin, omdat het bestand is tegen verval en daarom lang meegaat. Het kan ook onvoltooid blijven. Na verloop van tijd zal het natuurlijk verweren tot een prachtig zilvergrijs. Omdat het lichtgewicht is, is het geweldig wanneer het wordt gebruikt voor pergola’s en priëlen of andere dergelijke tuinstructuren. Het is ook gemakkelijk te snijden en goed te plakken met lijm. Het werkt goed met spijkers en schroeven.

Vurenhout

Vurenhout is, net als ceder, bestand tegen verval en is duurzaam als tuinmeubilair. De roestrode kleur is erg aantrekkelijk, maar is niet gemakkelijk te krijgen, waardoor het duur is. Het is gemakkelijk materiaal om te snijden, vast te maken en te plakken, waardoor het een genot voor timmerlieden is. Het ziet er prachtig uit, of u het nu natuurlijk laat verweren of een laklaag aanbrengt om de natuurlijke kleur te behouden.

Wit eiken

Traditioneel eiken is geen goede keuze voor tuinmeubilair, maar zijn neef, wit eiken is een goede keuze. Een van de beste houtsoorten voor buitengebruik, wit eiken is dicht, maar het is ook duurzaam en stevig. Het is licht van kleur en heeft een nerfpatroon dat sterk lijkt op traditioneel eikenhout. Om zijn natuurlijke kleur te behouden, kunt u hem het beste afwerken, anders krijgt hij een donkerbruine of zwarte look. Hoewel duur, is het moeilijk te snijden, vorm te geven en is het geen genot om mee te werken als het om timmermansgereedschappen gaat.

Bron: Houtdirect

Als u van plan bent om terras- of tuinmeubelen te kopen, is het logisch om te weten welk hout het…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *