Draagmuur verwijderen? Met deze tips doe je het goedkoop en tegelijkertijd ook veilig

Zijn jullie aan het klussen? En willen jullie een draagmuur verwijderen? Het verwijderen van een draagmuur kan een grote impact hebben op de uitstraling en functionaliteit van je huis. Het kan zorgen voor een meer open ruimte en voor extra lichtinval. Maar voordat je begint met het slopen van een muur, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. In deze blog geven wij jou 5 tips voor als je een draagmuur wilt verwijderen.

Schakel een expert in

Een draagmuur verwijderen is geen klus voor doe-het-zelvers, tenzij je een expert bent op dit gebied. Het is belangrijk om een gespecialiseerd bedrijf of een ervaren aannemer in te schakelen. In het geval van een draagmuur moet je ook rekening houden met de belasting van het pand en eventuele vergunningen die nodig zijn. Een expert kan je hierbij helpen.

Controleer de draagkracht van de overige muren

Wanneer je een draagmuur verwijdert, valt een groot deel van de draagkracht van de woning weg. Het is daarom belangrijk om de draagkracht van de overige muren en het dak te controleren. Mocht de draagcapaciteit van de andere muren onvoldoende zijn, dan kan dit vervelende gevolgen hebben voor de stabiliteit van het pand.

Voer een constructieberekening uit

Er zijn verschillende experts die een constructieberekening kunnen doen van de woning. Deze berekening laat zien waar eventueel extra ondersteuning nodig is en welke kosten hiermee gemoeid gaan. Je kunt hierbij denken aan het plaatsen van bijvoorbeeld een stalen balk of kolom.

Schakel een erkende aannemer in

Wanneer je een aannemer inschakelt is het verstandig om te kiezen voor een erkend bedrijf. Een erkende aannemer heeft goede kennis, vaardigheden en expertise in huis om het verwijderen van een draagmuur veilig en verantwoord uit te voeren. Ook kan hij je desgewenst begeleiden bij het aanvragen van bouwvergunningen.

Stel een realistisch budget op

Het verwijderen van een draagmuur is geen goedkope klus. Het kan zorgen voor extra kosten zoals het aanbrengen van extra ondersteuning en afwerking van de nieuwe open ruimte. Daarom is het verstandig om een realistisch budget op te stellen voordat je begint met verbouwen.

Samenvatting 

Het verwijderen van een draagmuur is een grote klus die je niet zomaar even kunt uitvoeren. Het is daarom belangrijk om een expert in te schakelen die je kan adviseren over de nodige stappen en vergunningen. Controleer daarnaast altijd de draagkracht van de overige muren en laat een constructieberekening uitvoeren. Schakel altijd een erkende aannemer in en stel een realistisch budget op. Zo kun je genieten van een extra ruime en lichte woning zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de stabiliteit van je pand.

 

Bron: www.dekruifsloopwerken.nl

 

Zijn jullie aan het klussen? En willen jullie een draagmuur verwijderen? Het verwijderen van een draagmuur kan een grote impact…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *