Een lijst op maat laten maken, waar moet je op letten?

Je hebt een mooie poster, foto’s of een kunstwerk dat je wilt inlijsten. Maar tijdens je zoektocht naar een mooie lijst kom je tot de ontdekking dat de poster, de foto’s of het schilderij een afwijkende maat heeft en dat er geen geschikte lijst verkrijgbaar is. Dan is er nog geen reden tot stress, want je kunt bij een ervaren lijstenmaker een lijst op maat laten maken! Zo kun je toch jouw kunstwerk mooi inlijsten en aan de muur hangen. Maar waar moet je op letten als je een lijst op maat laat maken? In dit blog geven wij hier antwoord op.

Schakel een specialist in voor een lijst op maat

Het klinkt vrij logisch dat je een erkende specialist inschakelt om een lijst op maat te laten maken. Het grote voordeel is dat je dan ook de perfecte lijst krijgt en dat het kunstwerk of het object dat je wilt laten inlijsten ook perfect past. Een erkende lijstenmaker weet precies hoe de lijst opgebouwd moet worden. Geef je zelf de maten door en bestel je een lijst op maat online? Meet dan nauwkeurig het kunstwerk of het object op en houdt altijd rekening met wat speling van een aantal millimeter. Je wilt niet tot de ontdekking komen dat de lijst net een millimeter of 2 te klein is wanneer deze geleverd wordt.

Geld terug garantie

Wanneer je een lijst koopt krijg je vaak wel geld terug garantie of een periode waarin je het product mag retourneren en/of omruilen. Bij een lijst op maat gelden vaak andere voorwaarden. Dat ook vrij logisch is. Het product wordt immers speciaal voor jou gemaakt en de lijst is hoogstwaarschijnlijk niet te door te verkopen of staat een geruime tijd in het magazijn tot er een geschikte klant voor is gevonden. Het is dan ook goed om de voorwaarden met betrekking tot het retourneren door te lezen voordat je een lijst op maat laat maken.

Kies de juiste materialen, kleuren en het soort glas

Wanneer je een lijst op maat laat maken heb je vrij veel keuze in verschillende materialen, kleuren en soorten glas. Het is belangrijk om goed na te denken over voor welk materiaal je kiest, wat de kleur van de lijst moet zijn en welk soort glas je wilt laten plaatsen. Ga je voor een Scandinavische of een moderne look? Of heb je een ander idee van in welke kleur de lijst gemaakt moet worden? Past de kleur of de look ook bij je interieur en het kunstwerk dat je wilt laten inlijsten? En ga je voor ontspiegeld glas, helder glas of speciaal museumglas?

Neem onzekerheid weg voordat je een lijst op maat bestelt

Om er zeker van te zijn dat de lijst helemaal naar wens is kun je vaak gratis samples van een lijst bestellen. Met deze samples kun je thuis bekijken of de lijst wel naar wens is en of deze lijst goed in het interieur past. Op het moment dat je dat hebt gecontroleerd aan hand van een gratis sample kun je met een gerust hart de bestelling plaatsen. Houdt er wel rekening mee dat het een aantal dagen tot weken kan duren voordat de lijst op maat klaar is.

Je hebt een mooie poster, foto’s of een kunstwerk dat je wilt inlijsten. Maar tijdens je zoektocht naar een mooie…

Leave a Reply

Your email address will not be published.