Houd je huis gezond

Sta jij op het punt om een nieuw huis te kopen, dan is het goed om je te realiseren dat dit niet een eenmalige investering is. Om je huis in goede staat te houden is het van groot belang dat je jouw woning goed onderhoud. Zie je huis maar als een soort extra lichaam waar je goed voor moet zorgen. Zo is het advies om elke vijf tot zeven jaar te schilderen. Niet alleen omdat de kleur dan weer mooier wordt, maar ook omdat dit helpt om je kozijnen te onderhouden. Het spreekt voor zich dat het netjes houden van je tuin ook de nodige tijd en aandacht van je vraagt. Maar ook de ketel en afzuigsystemen moeten regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt worden. Vergeet ook de kleine voegen in je badkamer en de toilet niet. Om nog maar niet te spreken van de grotere uitdagingen, bijvoorbeeld wanneer je de keuken wilt vervangen of de zolder wilt aanpassen van opbergruimte naar een slaapkamer voor de kinderen. In een huis ben je continu aan het investeren.

Longen van je huis

Nee, je huis leeft en ademt niet zoals wij mensen dat doen. Wel bevat je huis een enorme hoeveelheid lucht. Aangezien je veel tijd in je woning doorbrengt is het dan ook erg belangrijk om te zorgen dat de lucht in alle verschillende ruimtes wel gezond genoeg is en blijft. Je ademt het tenslotte de hele dag in en je wilt ook goed voor je eigen longen zorgen. Door elke dag de ramen open te zetten ververs je eenvoudig de lucht in je woning. Toch zijn er momenten en ruimtes dat extra ventilatie welkom is. Bijvoorbeeld als je net een warme douche hebt genomen en de badkamer vol warme en vochtige lucht zit. Of als je net aan het koken bent geweest en de keuken zich heeft gevuld met hete stoom uit de pannen.

Ventilatiesystemen

Of je nu een nieuwbouwwoning koopt of je huidige huis gaat renoveren, er is altijd een passend ventilatiesysteem. Denk maar eens aan mechanische ventilatie units. Ze zorgen niet alleen voor voldoende verse lucht in je woning, maar ze zijn ook nog eens energiebesparend. Goed voor je longen en goed voor je portemonnee. Ten opzichte van wisselstroommotoren bieden de energiezuinige gelijkstroommotoren van deze ventilatie units namelijk een besparing van 16% per jaar. Tel uit je winst. Je huis gezond houden was nog nooit zo vanzelfsprekend als met mechanische ventilatie systemen.

Sta jij op het punt om een nieuw huis te kopen, dan is het goed om je te realiseren dat…

Leave a Reply

Your email address will not be published.