Voor- en nadelen van een PVC vloer

Wil je jouw woning een nieuwe look geven? Dan is een nieuwe vloer misschien wat jij zoekt. Er zijn verschillende soorten vloeren waaruit je kan kiezen. Zo heb je mooie houten vloeren, tapijtvloeren, tegelvloeren en nog veel meer. Toch zien we dat steeds meer mensen een nieuwe PVC vloer kopen wanneer ze een andere vloer in hun woning willen hebben. De PVC vloeren zijn dan ook enorm populair in ons land. Dit is ook niet zo gek, aangezien de vloersoort veel handige voordelen heeft. In dit artikel vertel ik daar meer over.

 

Voordelen

Om te beginnen lijken de PVC vloeren enorm op houten vloeren. Veel mensen houden van houten vloeren door hun prachtige uitstraling en de PVC vloeren zijn een goede namaak. Je kan dus zeker zeggen dat de uitstraling van deze vloersoort een voordeel is. Echter heeft de PVC vloer meer voordelen ten opzichte van een houten vloer. Zo is PVC een enorm stevig materiaal, waardoor de vloeren sterk zijn en lang mee gaan. Hiernaast is de PVC vloer geschikt voor vloerverwarming, waardoor je nooit last zal krijgen van koude voeten. Ook is het een enorm hygiënische vloer. We zien vaak dat stof en vuil zich in kiertjes op vloeren verstopt. Echter is dit bij PVC vloeren niet mogelijk. PVC vloeren zijn namelijk vlak, waardoor stof erop blijft liggen. Dit kan je makkelijk weghalen met een stofzuiger of een doekje.

 

Nadelen

PVC vloeren hebben eigenlijk vrij weinig nadelen. Voor sommige is het een nadeel dat ze niet zo mooi en uniek zijn als echte houten vloeren, maar tegenwoordig is de namaak zo goed dat dit bijna niet meer te odnerscheiden is. Verder is de prijs voor sommige nog een issue, aangezien de vloeren relatief duur zijn. Echter gaan de vloere lang mee, waardoor ze de inverstering waard zijn. 

Meer weten over PVC vloeren? Neem dan zeker een kijkje op https://www.martijndewitvloeren.nl/

Wil je jouw woning een nieuwe look geven? Dan is een nieuwe vloer misschien wat jij zoekt. Er zijn verschillende…

Leave a Reply

Your email address will not be published.