Badkamermeubels: in welke kleur?

Net zoals bij elk meubilair is het kiezen van de kleur ontzettend belangrijk, het heeft een grote impact op je stemming. Kleuren hebben ook te maken met psychologie. Dus wil je badkamermeubels uitkiezen maar weet je nog niet welke kleur passend is? Lees dan verder.

Rode badkamermeubels

Wil je eens voor een kleur gaan met een statement? Misschien vind je standaard kleuren zoals wit, grijs en bruin een beetje saai. Dan is rood een mooie kleur voor de badkamermeubels, vaak zijn deze meubels gemaakt van metaal. Wist je dat de kleur rood enthousiasme, opwinding en warme uitstraalt? Elke kleur heeft zo zijn betekenissen, neem dit daarom altijd mee in je keuze.

Betekenis van de kleur blauw

Is rood net wat te uitbundig voor jou? Misschien vind je blauw wel een mooie kleur, de betekenis hiervan is misschien te verwachten. Veel mensen hebben dit namelijk ook als lievelingskleur, en dat is met een reden. Het is de kleur van de zee en de lucht, dat kan perfect passen in je badkamer interieur! Blauw staat voor vertrouwen, intelligentie, loyaliteit en stabiliteit. Blauw is net even wat anders dan andere lichte kleuren, ook komt blauw natuurlijk in allerlei soorten. Zoek een kleur blauw uit die bij jou past voor je badkamermeubels!

Betekenis van de gele kleur

Geel is een ontzettend vrolijke kleur, je haat het of je houdt ervan! Het kiezen van gele badkamermeubels kan een leuke toevoeging zijn in je badkamer. Er zijn ook weer verschillende kleuren geel, kies voor een mosterdgele kleur mocht je niet zo van fel geel houden. Geel straalt levenslust, plezier en zelfvertrouwen uit, dat is wel iets waar je van wakker wordt! 

Wat de kleur roze betekent in de meubels

Roze wordt vaak gezien als een vrouwelijke kleur en wordt niet door elke man getolereerd bij het uitkiezen van badkamermeubels. En dat terwijl anderen roze een prachtige kleur vinden, vooral oud roze is wat gangbaarder omdat het een wat donkerdere kleur is. De achterliggende betekenis van roze staat voor energie maar tegelijkertijd ook kalmerend en vrolijkheid. De liefde wordt ook vaak overgebracht in deze kleur.

Betekenis achter de kleur oranje

Ben je in voor een vrolijke kleur die ook speelsheid uitstraalt? Dan is oranje een kleur voor jouw badkamermeubels ideaal. Een donker oranje kleur zorgt voor sfeer en geeft net dat stukje subtiele kleur. Bij een felle oranje kleur wordt vaak gedacht aan kinderlijkheid, terwijl een pompoen oranje kleur heel veel warmte kan uitstralen. Een mooie kleur voor in je badkamer, niet alleen voor op de meubels maar misschien zelfs op de muur!

Het belang van kleuren

Nu je de betekenis van een aantal kleuren weet snap je misschien ook beter waarom het zo belangrijk is om hier rekening mee te houden bij de inrichting van elk deel van het huis. Het blijkt namelijk dat merendeel van de mensen meteen een associatie maken bij een kleur die is gekozen en daar ook een gevoel bij krijgen. Je wil natuurlijk een goed gevoel krijgen in je badkamer, kies daarom een kleur van badkamermeubels die bij jou past. Ga je voor meerdere kleuren? Kies dan kleuren die ook bij elkaar passen. Of misschien vind je kleuren toch te riskant en kies je liever voor grijs. Houd wel rekening met het feit dat grijs met saai wordt geassocieerd.

Net zoals bij elk meubilair is het kiezen van de kleur ontzettend belangrijk, het heeft een grote impact op je…

Leave a Reply

Your email address will not be published.